Workshop of lezing

Naast een natuurgeneeskundig advies kan ik ook een leuke workshop of lezing verzorgen over diverse onderwerpen.

Puzzelen met je hond

Er zijn veel manieren om leuk met je hond bezig te zijn en puzzelen is er daar 1 van. Puzzels voor honden zijn uitdagende spelletjes waarbij honden worden uitgedaagd om de hersenen en de zintuigen intensief te gebruiken. Het zorgt voor mentale uitdaging en ontspanning, en de meeste honden vinden het gewoon leuk om te doen.

Daarnaast doet puzzelen nog zoveel meer voor honden:

 • Het gaat verveling tegen
 • Het verbetert de concentratie, laat een hond ontdekken en focussen
 • Door de samenwerking wordt de band tussen jou en je hond versterkt
 • Het houdt oudere honden fit
 • Het vergroot het zelfvertrouwen
 • Het zorgt voor uitdaging als een dier rust moet houden door een blessure of beperking

Ben je nieuwsgierig of jouw hond het puzzelen ook leuk vindt? Je kunt dit uitproberen tijdens een curus van ongeveer 1,5 uur. Je gaat samen met je hond aan de slag met puzzels die ik meeneem. Je kunt verschillende puzzels uitproberen en er zo achter komen welke soort puzzel het beste bij jouw hond past. In groepjes van maximaal 4 honden leer je hoe je diverse puzzels aan kunt leren.

 

Dagcursus ‘Essentiële olie in de trimsalon’

Als trimster krijg je met allerlei honden te maken en de meeste honden vinden een bezoek aan de trimsalon niet zo’n probleem. Toch kennen we allemaal wel honden die een bezoek aan de trimsalon niet zo leuk vinden. Deze honden zijn bijvoorbeeld nerveus, onzeker of zelfs bang. In dat geval kan het inzetten van aromatherapie deze honden helpen. In deze dagcursus leer je van alles over het gebruik van aromatherapie in de trimsalon.

De inhoud van de cursus is:

 • Uitleg van oliën in het algemeen.
 • Wanneer kun je olie gebruiken?
 • Hoe kun je olie veilig gebruiken?
 • Welke olie in welke situatie?
 • Hoe laat je honden zelf kiezen?
 • Zelf de olie ruiken en ervaren.

Ben je dierfysiotherapeut, osteopaat of andere dierprofessional en geïnteresseerd in het gebruik van aromatherapie in jouw praktijk? Ook dan is deze dagcursus interessant en kan ik een dagcursus verzorgen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

 

Lezing: Het immuunsysteem van de hond

Voor een gezond, lang leven is het goed functioneren van het immuunsysteem belangrijk. Dit immuunsysteem is in staat om lichaamsvreemde stoffen en ziekteverwekkers te weren. Er zijn verschillende factoren die dit vermogen ondermijnen waardoor er een ziekte kan ontstaan.

Een natuurgeneeskundig therapeut probeert het dier gezonder te maken, door het zelfgenezend vermogen te stimuleren en het immuunsysteem te ondersteunen, in plaats van alleen de ziekte te bestrijden.

In deze lezing vertel ik je hoe het immuunsysteem van je hond werkt en welke factoren het immuunsysteem belasten. Vervolgens leg ik uit hoe een natuurgeneeskundig therapeut het immuunsysteem van je hond kan versterken.

 

Andere onderwerpen

Heb je een ander onderwerp waar je graag meer over zou willen weten? Uiteraard is het voor mij ook mogelijk om over andere onderwerpen een lezing of cursus te verzorgen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.