Werkwijze

Als natuurgeneeskundige werk ik vanuit een holistische visie. Holisme is afgeleid van het Griekse woord Holos, wat “heel” betekent. Het lichaam is opgebouwd uit diverse systemen die allemaal met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Ook de omgeving heeft invloed op deze systemen en dus op het dier als geheel.

Een probleem ontstaat doordat er ergens in het geheel sprake is van een disbalans. Deze disbalans kan een fysieke, mentale of energetische oorzaak hebben. Door de samenhang van de systemen is het goed mogelijk dat de oorzaak ergens anders ligt dan op de plek waar dit ongemak tot uiting komt.

Als natuurgeneeskundige ga ik op zoek naar wat, natuurgeneeskundig gezien, de oorzaak van het probleem is. Tijdens het eerste gesprek, dit duurt ongeveer 3 kwartier tot een uur, stel ik je daarom niet alleen vragen over het ongemak, maar ook over de (medische) geschiedenis van het dier, het gedrag, de voeding etc. Daarnaast zal ik, indien mogelijk, het dier fysiek en energetisch bekijken en doormeten met de Lecher-antenne en connectie-sensor . Door alle informatie en de meetwaardes naast elkaar te leggen en te vergelijken ontstaat een compleet beeld van jouw dier, de oorzaak van het ongemak en een eventuele samenhang tussen (ogenschijnlijk) afzonderlijke problemen.

Er is geen standaardoplossing bij een probleem. Ieder dier is immers uniek. Je krijgt dan ook een advies “op maat” dat bij jouw dier past. Het is echter wel belangrijk dat jij je ook goed voelt bij het advies omdat je waarschijnlijk moet investeren (energie, tijd, geld). Het is uiteindelijk de combinatie van de inzet van maatregelen en/of middelen én jouw mogelijkheden om het uit te voeren, die bepalend is voor het succes.

Je kunt ook preventief voor een natuurgeneeskundig advies bij mij terecht. Het gaat dan om een controle waarbij ik kijk of er aandachtspunten zijn waardoor eventuele ongemakken kunnen worden voorkomen.

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat ik je eerst naar de dierenarts doorverwijs omdat onderzoek van bijvoorbeeld bloed of urine wenselijk is. Ik ben geen dierenarts en wil de taak van een dierenarts ook niet overnemen. Ik kan en mag niet vaccineren en opereren. Wat ik wel kan is jouw dier ondersteunen na een operatie of vaccinatie. Natuurlijke middelen kunnen in veel gevallen naast reguliere medicijnen ingezet worden.

Bij ernstige klachten of twijfel zal ik je altijd naar de dierenarts doorverwijzen.